Home » » CryptLoad

CryptLoad

Το άγχος όλων μας είναι μη γίνει report κάποιο Upload. Μη μείνουμε στα μισά ενός παιχνιδιού 5GB και πρέπει να βρούμε νέα links για να το κατεβάσουμε από την αρχή, μην πάνε χαμένες οι 3 εβδομάδες που μας πήρε να ανεβάσουμε και τις 10 season των Friends. Το Rapidshare και οι υπόλοιποι Filehosters βοηθούν όσο μπορούν για να γίνει η ζωή μας πιο δύσκολη. Με ένα απλό mail μπορεί ο οποιοσδήποτε να δηλώσει τα Links μας και να διαγραφούν ως παράνομο υλικό. Δε μας υποστηρίζει κανείς, δε μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας γιατί πολύ απλά δεν έχουμε. Ανεβάζουμε παράνομο υλικό και κανένας δε θα μας βοηθήσει να το προστατέψουμε, εκτός αν κάνουμε κάτι εμείς.

Κατά καιρούς δοκιμάστηκαν πολλά. Αλλάξαμε προγράμματα συμπίεσης ώστε να μη μπορεί ο filehoster να ανοίξει τα αρχεία μας, αλλάζουμε τα ονόματα των αρχείων, βάζουμε κωδικούς αποσυμπίεσης, χρησιμοποιούμε Protection sites... Κανένα από αυτά δε μας εξασφάλισε πλήρως. Ένας αρκεί για να διαγραφούν όλα τα Uploads και αυτό το είδαμε ξεκάθαρα τους τελευταίους μήνες στο forum μας. Η μόνη λύση είναι να μη μπορούν να δουν ποια είναι τα links. Αυτό ακριβώς κάνουν τα container files. Δίνουν τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να κατεβάσει τα αρχεία χωρίς ποτέ να μάθει ποια ήταν τα ακριβή links.

Τα πιο δημοφιλή προγράμματα που δημιουργούν τέτοια αρχεία είναι το JDownloader και το CryptLoad. Για το πρώτο δεν ξέρω πολλά, ξέρω όμως αρκετά για το δεύτερο.


Οδηγίες χρήσης CryptLoad (Όσοι θέλετε να μάθετε πώς δημιουργούνται τα Container Files και δεν ενδιαφέρεστε να κατεβάζετε με το πρόγραμμα, παρακάμψτε αυτό το κομμάτι και πηγαίνετε στη μέση του post)

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

http://cryptload.info/download/

(Είναι η επίσημη σελίδα του Cryptload, δε χρειάζεται εγγραφή.)

Δε χρειάζεται εγκατάσταση, απλά πατήστε στο CryptLoad.exe. Την πρώτη φορά θα αργήσει να ανοίξει γιατί κάνει Update.

[08/10/08] Edit: Μπορεί το anti-virus σας ή anti-spyware να βρει κάποιο trojan. Αυτό είναι απολύτως λογικό μιας και το πρόγραμμα αυτό "επικοινωνεί" με το router ώστε να κάνει επανασύνδεση για να αλλάξει την IP. (Αυτό βολεύει τους χρήστες που δεν έχουν Premium Account στο Rapidshare ώστε να κατεβάζουν ασταμάτητα). Οπότε θα πρέπει από το anti-virus σας να εξαιρέσετε το πρόγραμμα αυτό. Να το βάλετε στο trusted zone ή exclude ή όπως αναγράφεται στο anti-virus σας.

Ρυθμίσεις CryptLoad

Ανοίγουμε το Options    
Καρτέλα Main
Επιλέγοντας το Monitor Clipboard ενεργοποιούμε τη δυνατότητα να εντοπίζει αυτόματα τα links για κατέβασμα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες καταλήξεις όπως .00* (για το HJsplit) κλπ.
Στο Extract σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνει αποσυμπίεση των αρχείων που κατεβάσατε.
Και στο Display επιλέγετε αν θέλετε να σας δείχνει το μέγεθος των αρχείων σε ΜΒ ή ΚΒ. Το Tray-Tip είναι μια καρτέλα που βγαίνει όταν έχετε ελαχιστοποιήσει το πρόγραμμα δίπλα στο ρολόι και σας δείχνει την πρόοδο των download σας.


Καρτέλα Package
Επιλέξτε το φάκελο που θέλετε να αποθηκεύονται τα αρχεία. Αν μαρκάρετε το Append Filename to Path, τότε αν το container έχει συγκεκριμένο όνομα για το πακέτο, θα δημιουργηθεί ένας φάκελος με το όνομα αυτό. Αλλιώς ο φάκελος από default είναι ο Directlinks.
Επιλέγετε αν θέλετε να κατεβαίνουν τα αρχεία αυτόματα μόλις προστεθούν, αν είστε Premium ή Free users και αν θέλετε να κάνει επανασύνδεση όταν προκύπτει πρόβλημα.
Επίσης μπορείτε να διαλέξετε αν θέλετε να βλέπετε τις ρυθμίσεις των πακέτων σας, αν θέλετε να αποσυμπιέζονται αυτόματα τα αρχεία και αν θέλετε να ελέγχει τα links πριν τα κατεβάσει.

Καρτέλα Plugins
Αν είστε συνδρομητής σε κάποιο από τους Hosts που αναφέρει, συμπληρώστε το Login σας. Συγκεκριμένα στο Rapidshare μπορείτε να επιλέξετε και από ποιον Server θέλετε να κατεβάζει.
[14/10/2008] Edit: Επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα σε αρκετούς χρήστες, όταν γράψετε το Login σας πατήστε στο κουμπί Check Premiumlogin. Θα πάρει αυτόματα το Account number γιατί με το Alias η σύνδεση αποτυγχάνει.

Καρτέλα Captcha

Το πρόγραμμα μπορεί να διαβάζει μόνο του τον κωδικό που ζητάνε να γράψουν οι Free users (για τα άλλα sites, το Rapidshare το έχει καταργήσει). Μαρκάρετε ό,τι και στην εικόνα.
Το TrayTip (χωρίς παύλα) είναι η καρτέλα που βγαίνει κάθε φορά που διαβάζει ένα captcha. Αν το μαρκάρετε θα σας δείχνει αν διάβασε ή όχι το κείμενο και μπορείτε έτσι να παρακολουθείτε αν έχει αλλάξει η γραμματοσειρά. Αν δεν το μαρκάρετε, θα συνεχίσει να διαβάζει, απλά δε θα σας το δείχνει.

Καρτέλα Router

Έχει να κάνει με την επανασύνδεση σε περίπτωση που βγει κάποιος περιορισμός. Επιλέγετε αν χρησιμοποιείτε Modem ή Router. Στο Modem θα σας ζητηθούν οι κωδικοί της σύνδεσής σας, στο Router πρέπει να βάλετε τους κωδικούς σύνδεσης με το μηχάνημα και όχι στο Internet.
Μη μαρκάρετε το IP-Check (δημιουργεί προβλήματα) και βάλ'τε αν θέλετε χρόνο αναμονής ανάμεσα στην αποσύνδεση και τη σύνδεση, για να μην κουράζεται το μηχάνημα.
Όσοι έχετε Sagem F@st 1500 επιλέξτε σαν μάρκα το Philips. Λειτουργεί κανονικά Οι υπόλοιποι, αν δε βρείτε τη μάρκα σας στο drop down menu μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας έναν οδηγό με το CLR Generator.

Καρτέλα Connection

Επιλέγετε πόσα αρχεία θέλετε να κατεβάζει ταυτόχρονα (αν είστε Free μπορείτε μόνο ένα κάθε φορά) και πόσες φορές θέλετε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποιο προβληματικό πριν πάει στο επόμενο. Προσωπικά το έχω βάλει στη 1 προσπάθεια γιατί αν πέσει σε Hardware problem τότε θα περιμένει 2-3-5 ώρες μέχρι να διορθωθεί.
Το Part Download "σπάει" σε κομμάτια το αρχείο όταν το κατεβάζει. Αν βάλετε 2 ή 3 θα πιάσετε καλύτερες ταχύτητες (για τους Premium μόνο).
Στο Max Bandwidth μπορείτε να περιορίσετε την ταχύτητα που κατεβάζει, αν θέλετε ταυτόχρονα να σερφάρετε ή να χρησιμοποιείτε και άλλο πρόγραμμα. Αν δεν το μαρκάρετε θα πιάνει πάντα τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.



Δημιουργία Container File

Αφού ανεβάσετε τα αρχεία σας σε οποιονδήποτε Filehoster με οποιονδήποτε τρόπο, κρατήστε τα download links σε ένα notepad. Με το CryptLoad ανοιχτό, αντιγράψτε τα. Θα ανοίξει το Link Collector ρωτώντας σας αν θέλετε να τα κατεβάσετε.

Όσα Links αντιγράψετε μαζί, θα φορτωθούν αυτόματα σε ένα πακέτο. Το Default όνομα είναι Directlinks, αν θέλετε να το αλλάξετε και να δώσετε το όνομα της ταινίας/σειράς κλπ, κάνετε δεξί κλικ στο πακέτο, πατάτε το umbenennen και το μετονομάζετε. Πατάτε add και στο επόμενο παράθυρο επιλέγετε Manual Start μιας και δε θέλετε να κατεβάσετε τα αρχεία. Τώρα τα links σας τα έχει φορτώσει αλλά δεν τα κατεβάζει.
Με δεξί κλικ πάνω στο πακέτο (και όχι στα αρχεία που δείχνει από κάτω) επιλέγετε το CryptLoad Container File, το αποθηκεύετε και είστε έτοιμοι!

Το μόνο που μένει είναι να ανεβάσετε το συγκεκριμένο αρχείο και αυτό να δώσετε στους υπόλοιπους χρήστες να κατεβάσουν.



Άνοιγμα Container File

Τα containers του CryptLoad έχουν κατάληξη ccf, του JDownloader έχουν dlc. Ανεξάρτητα από το ποιο πρόγραμμα τα δημιούργησε, ανοίγουν και με τα δύο.
Κάνοντας κλικ πάνω στο αρχείο, ανοίγει το CryptLoad και μαζί με αυτό το Link collector. Αν πατήσετε στο + δίπλα στο πακέτο, μπορείτε να δείτε όλα τα αρχεία που περιέχει. Αν κάποιο από αυτά δεν υπάρχει στον Server, θα είναι κόκκινο. Όσα είναι εντάξει, θα είναι πράσινα.

Πατάτε Add και στο επόμενο παράθυρο βλέπετε σε ποιο φάκελο θα τα αποθηκεύσει (μπορείτε να τον αλλάξετε άμα θέλετε), μπορείτε να επιλέξετε αν θα τα κατεβάσει σαν Free ή Premium και αν επιθυμείτε να κάνει αυτόματα αποσυμπίεση των αρχείων σας, τώρα είναι η ώρα να βάλετε το rar password.



[14/10/2008] Edit:
Αν δε θέλετε να ανοίγει αυτόματα το Link Collector κάθε φορά που αντιγράφετε κάποια links, τότε στο κεντρικό παράθυρο του Cryptload πατήστε στο εικονίδιο με το μπλοκάκι. 
Για να το ενεργοποιήσετε, πατήστε το ξανά.

Αν θέλετε να κλείνει ο υπολογιστής αφού κατεβάσει όλα τα αρχεία, πατήστε στο εικονίδιο με τα χαπάκια. 

Έχετε δύο επιλογές, να κλείσει ο υπολογιστής (Turn Off) ή να μπει σε κατάσταση αναμονής (Standby). Αν δε σας ενδιαφέρει αυτή η επιλογή, από default είναι απενεργοποιημένο.
Credits to den07 που το δοκίμασε και μας ενημέρωσε.

Είστε έτοιμοι. Καλά downloads!
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015. World Cinema
Blogger Templates